Skip to main content
Blogikirjoitus

Hyvät Hedelmät

”Kannattele tapaa, niin tapa kannattaa Sinua.”

”Hyvät tavat kaunistavat.”

”Tee lisää sitä mikä toimii.”

 

Nämä kolme sanontaa ovat totta ainakin niille, jotka pesevät hampaansa aamuin illoin.

 

Tapaa voidaan kutsua myös rutiiniksi. Meillä ihmisillä on paljon erilaisia rutiineja ja tapoja. Mutta onko kaikki toimivat tavat hyviä? Sen voi päätellä lopputuloksista.

 

”Hedelmistään puu tunnetaan.”

 

Onko niin, että kun toistetaan hyviä tapoja, jotka toimivat – saadaan hyviä tuloksia?

Yrityksissä ja organisaatioissa on valtavasti erilaisia tapoja ja rutiineja. Useita niistä toistetaan, vaikka ne olisivat hyödyttömiä tai jopa haitallisia yrityksen tarkoituksen, tuloksen ja ihmisten jatkuvan hyvinvoinnin kannalta.

Kerrotaan tarinaa tieteellisestä tutkimuksesta, jossa joukko apinoita suljettiin häkkiin, jonka katosta roikkui herkullisia banaaneja. Lattiatasossa oli huonoja ja osin pilaantuneita banaaneja. Häkkiin laitettiin myös tikapuut. Pian apinat alkoivat kiivetä kohti häkin katossa roikkuvia banaaneja. Apinoiden näin toimiessa tutkijat ruiskuttivat letkulla tikkaita kiipeävien apinoiden päälle kylmää vettä.

Jonkin ajan kuluttua yksikään apinoista ei enää kiivennyt tikkaita pitkin tavoittelemaan herkullisia banaaneja, vaan suostui syömään lattiatasossa olevia huonoja banaaneja.

Seuraavaksi yksi apinoista vaihdettiin uuteen apinaan, joka ei ollut koskaan saanut kylmää vettä niskaansa. Apina alkoi lähes välittömästi kiivetä tikkaita kohti herkullisia banaaneja, kunnes toiset apinat vetivät sen pois tikkailta. Näin jatkui, kunnes uusi apina ei enää tavoitellut katossa roikkuvia herkullisia banaaneja.

Ajan kuluessa kaikki apinat vaihdettiin sellaisiin, joiden päälle vettä ei oltu koskaan ruiskutettu. Lopulta yksikään apinoista ei tavoitellut herkullisia banaaneja, vaan tyytyi syömään lattiatasossa olevia huonoja.

 

Oletko kiinnostunut näkemään ja kuulemaan, miten hyödyttömistä, kallisarvoista energiaa turhaan kuluttavista rutiineista ja tavoista päästään eroon ja korvataan ne hyödyllisillä, kestävästi tuloksia tuottavilla toimintatavoilla?

Lähetä minulle viesti, niin otan sinuun yhteyttä ja sovitaan puhelu tai tapaaminen.

 

lasse@lassehyny.fi

 

Sinulla on Ratkaisun Avaimet!

 

Lasse

www.lassehyny.fi